Fördelar med att äta grönkål

Grönkål har i flera fall kallats kung över grönsaker just pga dess extrema hälsofördelar som denna grönsak har. Grönkål är en grönsak som är väldigt enkel att odla även vid låga temperaturer och har så många användningsområden att den passar in i nästan alla måltider, antingen som sidosallad, topping eller soppa. Den enda nackdelen med växten är att den oftas bör ätas inom kort efter skörd för att inte förlora sin krispighet.

Om vitaminer & mineraler kunde förpackas i en växt skulle den troligtvis se ut som grönkål. Detta just för att de vitaminer som grönkålsplantan innehåller oftast kan överträffa en veckas måltider vid endast ett intag. Exempel på dessa vitaminer är vitamin K (684% av rekommenderat intag), vitamin A (206%), vitamin C (134%) och många fler. Nu tack vare internet är det dessutom enklare än någonsin att handla hem grönkål och andra näringsrika grönsaker direkt på nätet. Exempel på detta är hos Mat.se där du får tillgång till de flesta grönsaker du behöver till hemmet. Tack vare Kampanjjakt får du även tillgång till rabattkoder som ytterligare sänker de redan låga priserna.

Kale Nutrition Facts

Leave a Reply