C-Vitamin

C-vitamin behövs mer än vad man tror. Detta är en vattenlösligt vitamin, vilket innebär att din kropp inte lagra den. Vi måste få vad vi behöver från mat, inklusive citrusfrukter, broccoli och tomater.Du behöver C-vitamin för tillväxt och reparation av vävnader i alla delar av din kropp. En viktig protein som används för att tillverka hud, brosk, senor, ligament, och blod. C-vitamin är nödvändig för att läka sår och för att reparera och underhålla ben och tänder.C-vitamin är en antioxidant, tillsammans med vitamin E, betakaroten, och många andra växtbaserade näringsämnen. Antioxidanter blockera vissa av de skador som orsakas av fria radikaler, ämnen som skadar DNA. Uppbyggnaden av fria radikaler med tiden kan bidra till åldrandet och utvecklingen av hygienkrav som cancer, hjärtsjukdomar och artrit.Det är ovanligt att vara allvarliga brister i C-vitamin, även om uppgifter tyder på att många människor kan ha låga nivåer av vitamin C. Rökare har en högre risk för brist av C-vitamin i kroppen, så rökare löper en högre risk för brist. Tecken på vitaminbrist inkluderar torr och dela hår; gingivit (inflammation i tandköttet) och blödande tandkött; grov, torr, fjällande hud; minskad sårläkning ränta, blåmärken; näsblod; och en minskad förmåga att avvärja infektioner. Känner du att minst 1 alterntiv stämmer in på dig så rekommenderar jag att du tar en c-vitamin tablett om dagen.

Leave a Reply