Meditation

Hjärnan påverkas av meditation. De första gångerna jag mediterade började jag endast med två minuter per dag . Två minuter ! Jag fick den idén från Leo Babauta Zen Habits blogg, där han påpekar hur man sakta men säkert ska börja med meditera med några minuter om dagen för att sedan öka.  Oavsett om du är lika skeptisk som jag brukade vara , eller om du är långt före mig med en meditation på flera timmar så tror jag att det är alltid intressant att ta reda på hur nya vanor påverkar våra hjärnor . Jag tog en titt i meditationens värld för att se vad som händer i våra hjärnor när vi gör detta , och det jag hittade är ganska intressant. Den totala skillnaden är att våra hjärnor slutar bearbeta information så aktivt som de normalt skulle. Vi börjar visa en minskning av betavågor, vilket tyder på att våra hjärnor behandlar information, även efter en enda 20 – minuters meditation.  Eftersom meditation är en praxis i att fokusera vår uppmärksamhet så förbättrar vi vårt fokus när vi inte mediterar. Forskarna tror att personer som mediterar förbättrar sin förmåga att kunna fokusera på nuet och håller ifrån sig självcentrerade och irrande tankar.

Leave a Reply