Sömn

Som vi alla vet så hjälper sömnen din kropp att återhämta sig från föregående dag och reparera sig själv som i sin tur leder till att vi blir mer fokuserade och produktiva. Utan tillräckligt med sömn så blir människan lättare irriterad, har sämre immunförsvar och har svårt att koncentrera sig. När vi sover  bearbetar hjärnan saker som den varit med om under dagen. Minnena stabiliseras, så att man lättare kommer ihåg dem. Sömn skyddar även hjärnan genom att giftiga substanser som kan skada neuronerna, hjärncellerna, rensas ut. Forskning visar att sömnbrist ökar risken för att utveckla alzheimers. Personligen försöker jag att sova minst 7 timmar om dagen. Har du svårt att somna om nätterna så är det alltid bra att läsa en bok och dricka en kopp med grönt te innan läggdags. Du blir lugnare och känner dig mer avslappnad vilket i sin tur leder att du somnar mycket fortare.

Leave a Reply