Fördelar med citronvatten

Citroner är fulla av näringsämnen, inklusive vitamin C, B-komplex vitaminer, kalcium, järn, magnesium, kalcium och fibrer. (Roligt faktum: de innehåller mer kalcium än äpplen eller vindruvor!)
På grund av hur hårt citronsaft kan ta på tändernas emalj, är det viktigt att späda ut det med vatten (ljummet rekommenderas). Drick det på morgonen,och vänta i 15 till 30 minuter tills du äter frukost. Detta kommer att hjälpa dig till fullo få nytta av citron vatten. Du boostar ditt immunförsvar – C-vitamin är som vårt immunsystemets startkablar, och citronsaft innehåller full av det. Nivån av vitamin C i ditt system är en av de första sakerna som sjunker i kroppen när du är stressad, vilket är anledningen till att experterna rekommenderar c-vitam tabletter. Som redan nämnts, citroner är höga i kalium, vilket är bra för hjärthälsa, samt hjärnan och nervfunktion. Citron hjälper även till att rensa systemet i kroppen dvs  spola ut gifter i ut genom att öka enzymfunktion, stimulerar din lever och på så vis sätta igång förbränningen.
Jag brukar dricka ett glas varmvatten med pressad citron i varje morgon och det har hjälpt mig oerhört mycket.

Leave a Reply